BIG rendering 87-2
Planlæg dit besøg
Planlæg dit besøg

Planlæg dit besøg til FLUGT

FLUGT åbner den 29. juni 2022, men du kan allerede nu begynde at planlægge besøget. Oplysninger om åbningstider opdateres snarest her på siden. Bestil billetter online allerede nu.

Praktisk information

Det gode museumsbesøg starter hjemmefra. Hvor skal vi parkere? Hvad med hunden? Kan vi få noget at spise? Find svarene her.

Parkering

Gratis parkering til både privatbiler og busser. Ankomst via Præstegaardsvej, hvorfra der er direkte adgang til den primære parkering, P1. I perioder med højt besøgstal benyttes desuden P2.

Busser kan afsætte passagerer på vejen mellem de to parkeringspladser, og herefter parkere på P2.

 

 

Timeslots

Billetter til museet udbydes i timeslots året rundt, således at der er 30 tilgængelige billetter pr. kvarter. Det anbefales at købe billetter online. Online billetter er ingen genvej til hurtigere adgang til udstillingen. Alle skal forbi skranken, for at få udleveret audioguides og modtage en kort introduktion til, hvordan den virker.

Timeslots fungerer på den måde, at gæster bliver lukket ind i små grupper á 15 personer ad gangen med ca. 7½ minutters mellemrum til en fælles introduktion. Efter introduktionen kan man opleve udstillingen i sit eget tempo, og man behøver således ikke at følges med den samme gruppe gennem museet. Vi anslår at besøget i den indendørs udstilling varer ca. 1½ time. Der er dog ingen tidsbegrænsning på besøget, og det tildelte timeslot er således kun gældende for ankomsttidspunktet.

Når man køber billetter online, vil man se, at der øverst på siden står "Ankomstinterval 15 min". Dette betyder, at har man fx købt billetter til kl. 14.15 skal man ankomme i tidsintervallet ca. 14.15-14.30. Det kan ikke garanteres, at der ikke vil opstå kø, men man bliver ikke afvist, hvis ankomstintervallet er en smule overskredet. Erfaringer fra Tirpitz har vist, at det især er når gæster møder op i meget god tid, at der opstår kø. Det kan altså ikke anbefales at komme alt for tidligt. Kommer man meget senere end det angivne tidsinterval, må man påregne ventetid indtil der kan findes ledig plads.

Audioguide

Oplevelserne i FLUGT aktiveres af gæsterne selv ved hjælp af en simpel audioguide, som er en del af entrébilletten. Det er en lydbaseret guide, hvor historierne er indtalt af professionelle skuespillere på dansk, tysk og engelsk, og guiden er en del af udstillingerne, både inde og ude. Foretrækker du at læse tekst, kan du gøre vores værter opmærksom på dette, når du køber billet.

Mad & drikke

I FLUGT Café kan du få et varieret udvalg af retter inspireret af gastronomiske kulturer fra alle verdenshjørner krydset med danske og lokale råvarer. Retterne i FLUGT Café er skabt med det enkle og rene for øje, så de gode råvarer får lov til at være i centrum. Når vi vælger producenter, har vi bæredygtighed og økologi i fokus. Vi forhandler desuden økologiske drikkevarer og friskbrygget kaffe samt is fra Hansens Is. Maden kan nydes inde i caféen eller på vores terrasse udendørs med udsigt over plantagen. Caféen er åben i museets åbningstid. Køkkenet lukker en time før museet.

Skoler og institutioner, der på forhånd har booket et læringsforløb, har mulighed for at nyde medbragt mad i forbindelse med besøget. Madpakker kan opbevares i køleskab i konferencelokalerne, hvor undervisningen foregår.

Grupper, skoler og institutioner der besøger museet på egen hånd, er velkomne til at spørge værterne, om der skulle være et ledigt lokale, hvor de kan spise madpakker. Vi kan dog ikke reservere konferencelokalerne på forhånd med mindre man også booker et læringsforløb.

FLUGT Café

Tilgænglighed

Museet er inkluderende og tilgængeligt for alle.

Handicap-P findes på P1. Der er fast belagt gangsti fra parkeringsplads til indgangen. Der er handikaptoiletter ved café og garderobe. Kørestole og rollatorer er meget velkomne!

OBS: Den udendørs rute gennem plantagen på ca. 4 km lever ikke op til gængse krav om tilgængelighed. Turen foregår ad almindelige skovstier, der kan forekomme ujævne med trærødder og varieret terræn.

Butik

Lækre ting til hjemmet eller sommerhuset med fokus på design, miljø og bæredygtighed. Bøger om flygtninge til både børn og voksne. Forkæl dig selv med et besøg i FLUGT museums-shop. Der er adgang til butikken uden billet.

Hunde

Førerhunde er velkomne i FLUGT.

Alle andre hunde må vente udenfor. Der forefindes udendørs hundebokse i skyggen, hvor der også er en vandhane og skåle, så hunden kan få frisk vand. Det er ejerens ansvar, at hunden er godt tilpas under sit ophold i boksen.

I plantagen skal hunde føres i snor til alle tider. Lige bag museet findes Danmarks største hundeskov.

 

Rundvisning

Ved besøgets start bliver alle gæster udstyret med en gratis audioguide, som fuldender oplevelsen. Med høretelefonerne i ørerne er det som at have sin egen private guide med rundt i udstillingerne. Vores dygtige guider giver dog gerne en kort introduktion (30 minutter) til museumsoplevelsen. Se tilbud og priser (link til Vardemuseernes hovedside):

Bestil guide

 

Grupper/Selskaber

OBS! Vi modtager desværre ikke grupper og selskaber i højsæsonen, 29. juni – 31. august 2022. Vi ser frem til jeres besøg til efteråret.

Billetter til museet udbydes i timeslots året rundt, således at der er 30 tilgængelige billetter pr. kvarter. Grupper og selskaber på mere end 20 personer anbefales at booke besøget ved at kontakte Vardemuseernes administration, fremfor at købe billetter online. Det er vigtigt, at have en realistisk tidsplan og ankomme til det bestilte tidspunkt – kommer man for sent til sit timeslot, og er der udsolgt resten af dagen, kan det blive svært at finde plads i udstillingen.

Planlæg gerne besøget udenfor weekender, højsæson, ferier og helligdage. Især på lørdage skal der påregnes travlhed og man bedes møde i god tid inden det anmeldte tidspunkt. Der må påregnes kø, hvis besøget ikke er anmeldt.

Venligst meld jeres ankomst i god tid – uanset om I vil bestille guide eller ej. Det sker ved at kontakte Vardemuseernes administration:

Tlf.: +45 75 22 08 77
e-mail: vam@vardemuseum.dk

Kontoret er åbent
mandag-torsdag kl. 8-16
fredag kl. 8-13

Læring

FLUGT er et helt nyt museum, men vi har mange års erfaring med formidling af flygtninges historier og flygtningelejren i Oksbøl. Vi tilbyder spændende forløb for skoler, institutioner og uddannelsessteder. Se vores spændende tilbud om undervisning og læringsforløb her.

Skoler og institutioner, der på forhånd har booket et læringsforløb, har mulighed for at nyde medbragt mad i forbindelse med besøget. Madpakker kan opbevares i køleskab i konferencelokalerne, hvor undervisningen foregår.

Grupper, skoler og institutioner der besøger museet på egen hånd, er velkomne til at spørge værterne, om der skulle være et ledigt lokale, hvor de kan spise madpakker. Vi kan dog ikke reservere konferencelokalerne på forhånd med mindre man også booker et læringsforløb.

Børn på museum

Vi anbefaler at børn er min. 8 år og ifølge med deres forældre for at se udstillingen Flygtninge til alle tider. Flygtningelejr Oksbøl samt lydvandringen kan opleves af alle aldre.

Både mor og far har adgang til puslefaciliteter. Barnevogne kan medbringes i FLUGT.

Fra hospital til museum

Med afsæt i flygtningelejrens hospital, der oprindeligt bestod af 40 små syge- og operationsstuer, har arkitekterne skabt et helt nyt museum med store udstillingsrum. En smuk, svungen 500 kvadratmeter stor nybygning binder de originale længer sammen til én helhed. Her finder man publikumsfaciliteter som foyer, garderobe, billetsalg og museumsbutik. De to oprindelige hospitalsfløje bevarer i ombygningen deres ydre og vil fremstå i røde teglsten med småsprossede vinduer og rødt tegltag. Indvendigt finder man udstillingsrum, biograf, café, undervisnings- og konferencefaciliteter samt produktionskøkken.

Skitse over bygningerne_DK

Smag på verden

I FLUGT Café kan du få et varieret udvalg af retter inspireret af gastronomiske kulturer fra alle verdenshjørner krydset med  lokale råvarer. Retterne i FLUGT Café er skabt med det enkle og rene for øje, så de gode råvarer får lov til at være i centrum. Når vi vælger producenter, har vi bæredygtighed og økologi i fokus.

Vi forhandler desuden økologiske drikkevarer og friskbrygget kaffe samt is fra Hansens Is. Maden kan nydes inde i caféen eller på vores terrasse udendørs med udsigt over plantagen. Caféen er åben i museets åbningstid. Køkkenet lukker en time før museet.

FLUGT Café

Bæredygtighed og økologi i fokus

Lækker mad til rimelige priser

DSC00221

Vælg billet

FLUGT

Dagsbillet

Dagsentré til FLUGT
Audioguide til udstillingerne
145 DKK
Børn under 18 år gratis
billet
købes online
FLUGT

Årskort

Entré til FLUGT 365 dage
Audioguide til udstillingerne
10% rabat i webshop
Kortet er personligt
240 DKK
opgrader din dagsbillet
Købes på museet
Vardemuseerne

Ugebillet

Entré til alle vardemuseer
Gyldig i syv dage fra købsdato
Kan købes på alle vardemuseer
Brochure med overblik over alle vardemuseer
275 DKK
Opgrader din dagsbillet
Købes på museet
perfekt
til ferien
Vardemuseerne

Årskort+

Entré til alle vardemuseer 365 dage
10% rabat i webshop
Månedligt nyhedsbrev
Invitationer til events
XXX DKK
Årskortet er under udvikling