Åbningstider

mandag: 10:00 - 17:00
tirsdag: 10:00 - 17:00
onsdag: 10:00 - 17:00
torsdag: 10:00 - 17:00
fredag: 10:00 - 17:00
lørdag: 10:00 - 17:00
søndag: 10:00 - 17:00
Planlæg dit besøg
Planlæg dit besøg
Planlæg dit besøg

Planlæg dit besøg til FLUGT

Vil du opleve smuk arkitektur, stærke personlige fortællinger, et højaktuelt emne og historien om Danmarkshistoriens største flygtningelejr?

Praktisk information

Det gode museumsbesøg starter hjemmefra. Hvor skal vi parkere? Hvad med hunden? Kan vi få noget at spise? Find svarene her.

Find vej

Præstegårdsvej 21
6840 Oksbøl

Kørselsvejledning

 

Fing vej

Parkering

Gratis parkering til både privatbiler og busser. Ankomst via Præstegaardsvej, hvorfra der er direkte adgang til den primære parkering, P1. I perioder med højt besøgstal benyttes desuden P2.

Busser kan afsætte passagerer på vejen mellem de to parkeringspladser, og herefter parkere på P2.

 

 

Tilgængelighed

Museet er inkluderende og tilgængeligt for alle.

Handicap-P findes på P1. Der er fast belagt gangsti fra parkeringsplads til indgangen. Der er handikaptoiletter ved café og garderobe. Kørestole og rollatorer er meget velkomne! Der er desuden mulighed for at tilkoble teleslynge i konference lokalet.

OBS: Den udendørs rute gennem plantagen på ca. 4 km lever ikke op til gængse krav om tilgængelighed. Turen foregår ad almindelige skovstier, der kan forekomme ujævne med trærødder og varieret terræn.

Hunde

Førerhunde og godkendte servicehunde er velkomne i FLUGT.

Alle andre hunde må vente udenfor. Der forefindes udendørs hundebokse i skyggen, hvor der også er en vandhane og skåle, så hunden kan få frisk vand. Det er ejerens ansvar, at hunden er godt tilpas under sit ophold i boksen.

I plantagen skal hunde føres i snor til alle tider. Lige bag museet findes Danmarks største hundeskov.

 

Garderobe

Der er mulighed for at låne et aflåst skab. Ingen nøgler eller mønter, og så er det helt gratis. Du indtaster selv en valgfri 6-cifret kode – udfordringen er, at du skal huske den, indtil du kommer tilbage.

Audioguide

Udstillingerne i FLUGT har ingen tekstplancher, men er baseret på lyd der aktiveres af gæsterne selv ved hjælp af en simpel audioguide. Audioguiden er inkluderet i entrébilletten og fungerer som en guide, når man bevæger sig rundt i udstillingen. Lydsekvenserne er indtalt af professionelle skuespillere på dansk, tysk og engelsk. Audioguiden aktiveres dels ved sensorer i udstillingerne og på den udendørs lydvandring og dels ved, at gæsten selv fører enheden hen over tydeligt markerede audiopunkter i udstillingen. Foretrækker du at læse tekst, kan du gøre vores værter opmærksom på dette, når du køber billet.

Mad & drikke

I FLUGT Café kan du få et varieret udvalg af retter inspireret af gastronomiske kulturer fra alle verdenshjørner krydset med danske og lokale råvarer. Retterne i FLUGT Café er skabt med det enkle og rene for øje, så de gode råvarer får lov til at være i centrum. Når vi vælger producenter, har vi bæredygtighed og lokale varer i fokus. Udover det tilbyder vi et udvalg af økologiske drikkevarer, friskbrygget kaffe og is. Maden kan nydes inde i caféen eller på vores terrasse udendørs med udsigt over plantagen. Caféen er åben i museets åbningstid. Køkkenet lukker en time før museet.

Skoler og institutioner, der på forhånd har booket et læringsforløb, har mulighed for at nyde medbragt mad i forbindelse med besøget. Madpakker kan opbevares i køleskab i konferencelokalerne, hvor undervisningen foregår.

Grupper, skoler og institutioner, der besøger museet på egen hånd, er velkomne til at spørge værterne, om der skulle være et ledigt lokale, hvor de kan spise madpakker. Vi kan dog ikke reservere konference lokalerne på forhånd, med mindre man også booker et læringsforløb.

Grupper/selskaber på mindst 10 personer kan med fordel bestille frokost fra vores særlige selskabsmenu (se i øvrigt punktet "grupper/selskaber").

Selskabsmenu

FLUGT Café

Shop

Lækre ting til hjemmet eller sommerhuset med fokus på design, miljø og bæredygtighed. Bøger om flygtninge til både børn og voksne. Forkæl dig selv med et besøg i FLUGT museumsshop. Der er adgang til butikken uden billet.

Guide

Ved besøgets start bliver alle gæster udstyret med en gratis audioguide, som fuldender oplevelsen. Med høretelefonerne i ørerne er det som at have sin egen private guide med rundt i udstillingerne. Vores dygtige guider giver dog gerne en kort introduktion (30 minutter) til museumsoplevelsen. Se tilbud og priser (link til Vardemuseernes hovedside):

Bestil guide

 

Grupper/Selskaber

Grupper og selskaber på mere end 15 personer anbefales at booke besøget ved at kontakte Vardemuseernes administration. Det er vigtigt at have en realistisk tidsplan og ankomme til det bestilte tidspunkt – kommer man for sent, kan det blive svært at finde plads i udstillingen. Skal du afholde et møde eller konference, så læs mere om mulighederne under konferencer.

Planlæg gerne besøget udenfor weekender, højsæson, ferier og helligdage. Især på lørdage skal der påregnes travlhed, og man bedes møde i god tid inden det anmeldte tidspunkt. Der må påregnes kø, hvis besøget ikke er anmeldt.

Husk også at bestille frokost, når besøget bookes. Vi ser frem til jeres besøg!

Selskabsmenu

Venligst meld planlagt ankomst i god tid – uanset om I vil bestille guide eller ej. Det sker ved at kontakte Vardemuseernes administration:

Tlf.: +45 75 22 08 77
e-mail: vam@vardemuseum.dk

Kontoret er åbent
mandag-torsdag kl. 8-16
fredag kl. 8-13

Udenfor kontorets åbningstid kan man anmelde sit besøg 51 79 06 57

Vi ser frem til jeres besøg!

Konferencer

Afhold dit møde eller konference i FLUGT. Vi har flotte konference lokaler, og tilbyder flere forskellige mødepakker, så du kan få et skræddersyet arrangement, der passer til dine behov. Det kan kombineres med et foredrag eller en gåtur i plantagen så dine mødedeltagere samtidig får en særlig oplevelse.

Læs mere og book dit arrangement her

Det' for børn

Udstillingen Flygtninge til alle tider indeholder stærke billeder. Vi anbefaler derfor, at børn er min. 8 år og følges med deres forældre for at se den. Udstillingen Flygtningelejr Oksbøl samt lydvandringen kan opleves af alle aldre.

Både mor og far har adgang til puslefaciliteter. Barnevogne og klapvogne kan medbringes i FLUGT.

Skoler og institutioner

FLUGT er et helt nyt museum, men vi har mange års erfaring med formidling af flygtninges historier og flygtningelejren i Oksbøl. Vi tilbyder spændende forløb for skoler, institutioner og uddannelsessteder. Se vores spændende tilbud om undervisning og læringsforløb her.

Det er gratis for skoler og institutioner at besøge museet. Dette gælder for folkeskoler, efterskoler, privatskoler, friskoler, gymnasier, tekniske skoler, og handelsskoler. Lærere og pædagoger med ansvar for eleverne har gratis adgang til museet ved besøget.

Skoler og institutioner, der på forhånd har booket et læringsforløb, har mulighed for at nyde medbragt mad i forbindelse med besøget. Madpakker kan opbevares i køleskab i konferencelokalerne, hvor undervisningen foregår.

Grupper, skoler og institutioner, der besøger museet på egen hånd, er velkomne til at spørge værterne, om der skulle være et ledigt lokale, hvor de kan spise madpakker. Vi kan dog ikke reservere konferencelokalerne på forhånd, med mindre man også booker et læringsforløb.

Overnatning

Er du på Vestkysten i en længere periode, har du mulighed for at leje et sommerhus hos et af de mange udlejningsbureauer. Er du på udkig efter sommerhuse i Blåvand eller sommerhuse i Ho, så kan du med fordel besøge FerieKompagniet, der er et lokalt udlejningsbureau med speciale i Blåvand og Ho.

Hvor Blåvand tilbyder en række spise- og shoppemuligheder, er Vejers Strand ”den stille lillebror”. Her er naturen og roen i højsædet. Die ”hyggelige” Dänen er et lokalt udlejningsbureau med snart 40 års erfaring, der udlejer sommerhuse i Vejers.

FerieKompagniet og Die ”hyggelige” Dänen er gået sammen med en række andre lokale udlejningsbureauer på Vestkysten og dannet portalen Nordsee Holidays, hvor du kan finde en lang række sommerhuse på Vestkysten.

Vandring i Flygtningelejr Oksbøl

Vandretur med erfaren kulturformidler på flygtningelejr Oksbøls asfalt- og grusstier giver et spændende indblik i livet i den gamle flygtningelejr. Fordyb dig i historien bag flygtningelejren gennem billeder, bygninger og rørende beretninger.

Træd ind i historiens fodspor på en spændende vandretur gennem Flygtningelejr Oksbøl! Sammen med en erfaren kulturformidler fra NaturKulturVarde, Vardemuseerne, vil du udforske de få resterende fysiske bygninger fra flygtningelejren

Vandring Flugt efterårsferie 2023 banner

Fra hospital til museum

Med Danmarkshistoriens største flygtningelejr som unik ramme fortælles personlige og stærke historier om flygtninge til alle tider.

 

Med afsæt i flygtningelejrens hospital, der oprindeligt bestod af 40 små syge- og operationsstuer, har det internationale arkitektfirma BIG – Bjarke Ingels Group skabt et helt nyt museum. De to oprindelige hospitalsfløje har i ombygningen bevaret deres ydre og fremstår i røde teglsten med småsprossede vinduer og rødt tegltag.

 

En smuk, svungen 500 kvadratmeter stor nybygning binder de originale længer sammen til én helhed. Her finder man publikumsfaciliteter som foyer, garderobe, billetsalg og museumsbutik. Museet rummer to faste udstillinger, en lydvandring i den omkringliggende plantage, en flygtningekirkegård samt café, butik og konferencelokaler.

Lyt til flygtninges historier

Både ude og inde

Udstillingsplan

Smag på verden

I FLUGT Café kan du få et varieret udvalg af retter inspireret af gastronomiske kulturer fra alle verdenshjørner krydset med lokale råvarer. Retterne i FLUGT Café er skabt med det enkle og rene for øje, så de gode råvarer får lov til at være i centrum. Når vi vælger producenter, har vi bæredygtighed og lokale varer i fokus.

 

Vi forhandler desuden økologiske drikkevarer og friskbrygget kaffe samt is fra Hansens Is. Maden kan nydes inde i caféen eller på vores terrasse udendørs med udsigt over plantagen. Caféen er åben i museets åbningstid. Køkkenet lukker en time før museet.

Friske lokale råvarer

Bæredygtighed og lokale varer i fokus

Lækker mad til rimelige priser

Pandestegt frisk vesterhavsfisk i café FLUGT

Vælg billet

FLUGT

Dagsbillet

Dagsentré til FLUGT
Audioguide til udstillingerne
Børn under 18 år gratis i følge med en voksen
Studerende: 100 kr. ved fremvisning af gyldigt studiekort.
160 DKK
Købes på museet
FLUGT

Årskort

Entré til FLUGT hele året
Audioguide til udstillingerne
10% rabat i museumsbutik
Kortet er personligt
240 DKK
opgrader din dagsbillet
Købes på museet
Vardemuseerne

Ugebillet

Entré til alle Vardemuseer
Gyldig i syv dage fra købsdato
Kan købes på alle Vardemuseer
275 DKK
Opgrader din dagsbillet
Købes på museet
perfekt
til ferien
FLUGT

Gruppebilletter

Gruppebilletter pr. person
Min. 10 personer
Audioguide til udstillingerne
Børn under 18 år gratis i følge med en voksen
130 DKK
Købes på museet