Åbningstider

mandag: 10:00 - 17:00
tirsdag: 10:00 - 17:00
onsdag: 10:00 - 17:00
torsdag: 10:00 - 17:00
fredag: 10:00 - 17:00
lørdag: 10:00 - 17:00
søndag: 10:00 - 17:00
Læs mere om FLUGT - her ses atrium gården i museet
FLUGT bliver til
FLUGT bliver til

Om FLUGT

FLUGT – Refugee Museum of Denmark slog dørene op for publikum d. 29. juni 2022, men forud for åbningen af det ny museum ligger mange års arbejde, og mange forskellige mennesker, fonde og institutioner har været med undervejs.

Der er mange at takke

Et museum som FLUGT kunne aldrig være blevet realiseret, hvis ikke det var for de mange fonde, institutioner og privatpersoner, der har bidraget undervejs.

Øvrige sponsorer

Jyllands-Postens Fond, Spar Nord Fonden, Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, Volksbund Deutsche Kriegsgräberfürsorge, Michael Jebsen Fonden, Hermann-Niermann-Stiftung, William Demant Fonden, NemByg A/S, SuperBrugsen Oksbøl

Donationer via fundraising

Yvonne Thygesen, Niels H. Larsen, Henriette Moos, Carsten Olsen, Tilde Mose, Kit Larsen, Asger Hansen Brøndum, Sanne Hansen Brøndum, Niels Ole Beck, Ivan Zavalnikov, Max Marbæk, Hanne Marie Evald, Stefanie Schneider, Hos Pigerne, Andreas Kossert, Ane Frost Hedegaard, Aage Charles Hansen, Heide Baden, Elisabeth Baden, Fru Hansen, Marianne Sørensen, Gitte Røn Dalsgaard, Brian Thuesen, Sofia Thuesen, Sander Thuesen, Emil Blaabjerg Nielsen, Anton Blaabjerg Nielsen, Emma Blaabjerg Nielsen, Holger Grumme, Jörg Baden, Anne Sofie Vemmelund Christensen, Eric Lauridsen, Jimi Rosa, Jesper Kirkbak, Martin Hessellund Petersen, Julie Lolk, Stina Andresen, Dr. Nils Köhler, Line Vittrup Simonsen, Karen Fisker, Ida Cecilie Jensen, Peter Meldgaard, Marianne Kobbelgaard Meyer, Elin Gjødsbøl, Henning Skjoldager

Hovedsponsorer

Sponsorer

Danmarks nye internationale museum for flygtningehistorier

FLUGT – Refugee Museum of Denmark er et internationalt museum dedikeret til flygtninges historier.

 

Med FLUGT vil vi fortælle den – for mange – ukendte historie om den største flygtningestrøm, Danmark nogensinde har modtaget. Men også historien om de mange flygtninge, som er kommet til landet i nyere tid. FLUGT vil gøre tal til mennesker og formidle de helt universelle problemstillinger, følelser og mange nuancer, der knytter sig til dét at være et menneske på flugt. Dengang og i dag.

 

– Claus Kjeld Jensen, museumsdirektør

Museumsdirektør Claus Kjeld Jensen

Claus Kjeld Jensen

Tilblivelsen af udstillingerne i FLUGT

Arbejdet med at skabe udstillingerne til FLUGT har mange år på bagen. De sidste 15 år har Vardemuseerne forsket og indsamlet historier og genstande om de tyske flygtninge i Danmark efter 2. Verdenskrig.

image00167

Historiefortællende arkitektur på internationalt niveau

FLUGT er tegnet af verdenskendte BIG – Bjarke Ingels Group og er arkitektur i en klasse for sig.

 

Museet FLUGT behandler et tema, der er en del af vores historie, og som netop nu er blevet højaktuelt igen med de kommende flygtningestrømme fra krigen i Ukraine. Derfor har vi skabt en arkitektonisk ramme, der forbinder fortiden med nutiden – hvor de nye bygningskroppe er direkte formet af deres forbindelse til de historiske bygninger. Det har været en hjertesag for tegnestuen og for mig selv at være involveret i dette projekt, der skal formidle en af de største udfordringer, verden står overfor i dag: Hvordan vi tager imod og tager os af vores globale medborgere, når de bliver tvunget på flugt. Projektet er en fortsættelse af vores samarbejde med Vardemuseerne og Claus Kjeld Jensen om at skabe museet Tirpitz, og det er den samme arkitektoniske kompromisløshed, der har været afsættet for FLUGT.

 

Bjarke Ingels, arkitekt

FLUGT – Refugee Museum of Denmark

Tegnet af BIG – Bjarke Ingels Group

Bjarke Ingels besøger byggepladsen FLUGT

Bjarke Ingels

Udstillingsdesign – hvor tal bliver til mennesker

Udstillingerne i FLUGT er skabt af det prisvindende hollandske firma, Tinker Imagineers. I et innovativt og levende oplevelsesdesign føres gæsterne gennem lyd, billeder og interaktive elementer ind i fortællingerne.

 

Vi er beærede over at designe udstillingerne til et så vigtigt projekt i Danmark. Det at være med til at skabe et museum om så aktuelt et emne har gjort opgaven ekstra meningsfuld og relevant for os. Udfordringer som denne er noget, vi holder meget af. Vi har arbejdet med Vardemuseerne og BIG – Bjarke Ingels Group tidligere, og deler deres ambitioner og ønsker om kvalitet, så vi er glade for at samarbejde med dem igen. Det er meget spændende og udfordrende at kombinere de personlige historier med den sociale indvirkning og gøre FLUGT til en givende oplevelse for gæsterne.

 

Erik Bär, grundlægger og direktør, Tinker Imagineers

Erik Bär, grundlægger og direktør, Tinker Imagineers

Erik Bär

Indvielse af FLUGT

Lørdag den 25. juni 2022 blev FLUGT – Refugee Museum of Denmark indviet af H.M. Dronningen. Til stede var også Tysklands vicekansler, Robert Habeck, indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen og udlændinge- og integrationsminister, Kaare Dybvad Bek.

Indvielse af FLUGT

H.M. Dronningen hilser på prominente gæster
Direktør Claus Kjeld Jensen byder Tysklands vicekansler, Robert Habeck, velkommen
Direktør Claus Kjeld Jensen byder Tysklands vicekansler, Robert Habeck, velkommen
Arkitekt Bjarke Ingels ankommer til indvielsen
Arkitekt Bjarke Ingels ankommer til indvielsen
H.M. Dronningen hilser på Vardes borgmester Mads Sørensen
H.M. Dronningen hilser på Vardes borgmester Mads Sørensen
Velkomsttaler i teltet for det inviterede publikum
Velkomsttaler i teltet for det inviterede publikum
H.M. Dronningen klipper snoren til det nye museum
H.M. Dronningen klipper snoren til det nye museum
Direktør Claus Kjeld Jensen viser H.M. Dronningen rundt på museet
Direktør Claus Kjeld Jensen viser H.M. Dronningen rundt på museet
Flugt_drone_Rasmus_Hjortshoej

Besøg FLUGT

Danmarks nye internationale museum for flygtninges historier. Vi glæder os til at se dig.