Flugt_003
En stemningsmættet oplevelse
En stemningsmættet oplevelse

FLUGT – et vigtigt museum

FLUGT er det første museum i Verden, der er dedikeret til flygtningehistorier. Udover historien om de tyske flygtninge fra Anden Verdenskrig fortæller FLUGT historien om de sidste hundrede års flygtningestrømme, der har ramt Danmark.
Fast udstilling

Flygtninge til alle tider

Hvilke mennesker gemmer der sig bag de overskrifter og tal, vi møder i medierne? Hvilke spor sætter en flugt i et menneske? Hvad er ”hjem”?

Gennem historier fra flygtninge fra blandt andet Tyskland, Ungarn, Vietnam, Afghanistan og Syrien gør udstillingen tal til mennesker, og formidler de universelle erfaringer, tanker og følelser, der knytter sig til det at være et menneske på flugt.

Det kan du opleve

Flugt_023
Fast udstilling

Flygtningelejr Oksbøl

Fordyb dig i historien om flygtningelejren, der var Danmarks femte største by. Gennem stærke fortællinger og genstande hører du om livet i lejren.

Det kan du opleve

Flygtningelejr Oksbøl
Udendørs oplevelse

Flygtningekirkegård

Besøg Flygtningekirkegården, som ligger lige ved siden af museet. Her ligger 1796 tyske flygtninge begravet, og kirkegården besøges hvert år af op mod 20.000 efterkommere.

Det kan du opleve

Flygtningekirkegården
Udendørs oplevelse

Lydvandring i den tidligere flygtningelejr

Træd ud af museet, tag dine høretelefoner på og gå igennem tidsportalen. Nu bliver du sluset tilbage til 1946, til dengang der lå en flygtningelejr lige her i Aal Plantage.

Det kan du opleve

Flugt_171
FLUGT Ð et museum for flygtningehistorier i Oksb¿l.

Besøg FLUGT

FLUGT slog dørene op for publikum den 29. juni, og har åbent hver eneste dag hele sommeren. Vi glæder os også til at se dig.