Åbningstider

mandag: 10:00 - 17:00
tirsdag: 10:00 - 17:00
onsdag: 10:00 - 17:00
torsdag: 10:00 - 17:00
fredag: 10:00 - 17:00
lørdag: 10:00 - 17:00
søndag: 10:00 - 17:00
Hvordan bliver flygtninge modtaget?
Udstillinger i FLUGT
Udstillinger i FLUGT

Tilblivelsen af FLUGT

Arbejdet med at skabe udstillingerne til FLUGT har mange år på bagen. De sidste 15 år har Vardemuseerne forsket og indsamlet historier og genstande om de tyske flygtninge i Danmark efter 2. Verdenskrig.

Mange år på bagen

Selve processen med at skabe udstillingerne startede for alvor i 2018, hvor en projektgruppe på museet gik i gang med at udvikle ideer til de kommende udstillinger til museet.

 

Igennem studieture, museumsbesøg, interne diskussioner og workshops udviklede ideerne sig til et udstillingskoncept, som efterfølgende blev sendt til tre udvalgte udstillings designfirmaer. De fik muligheden for hver især at komme med deres bud på et udstillingsdesign til FLUGT.

 

Valget faldt på det hollandske firma Tinker Imagineers, et firma som Vardemuseerne også arbejdede sammen med i forbindelse med udviklingen af udstillingerne til Tirpitz ved Blåvand.

Flugt – Tinker

Udstillingsdesign - fra ide til virkelighed

Herefter fulgte en lang kreativ proces med at få historierne og ideerne til gå op i en højere enhed og skabe en udstilling som passede ind i de gamle, men nyrenoverede hospitalsbygninger fra flygtningelejrens tid.

 

Opbygningen af selve udstillingen krævede god hjælp fra en lang række samarbejdspartnere. Selve den fysiske opbygning af interiør og montrer blev varetaget dygtigt af det hollandske firma Klosterboer Decor.

 

Udstillingen er proppet med subtile av-løsninger som gør udstillingerne mere indlevende og her har AV-firmaet Stouenborg hjulpet med at finde de helt rigtige løsninger og installeret al AV og lyd i udstillingen.

Udstillingsgruppen diskuterer muligheder i udstillingsbygningen – mens bygningerne stadigvæk er under renovering

image00167

En lydbaseret oplevelse

En af de ting vi lagde meget vægt på i arbejdet med udstillingerne til Flugt var at al historiefortælling skulle være baseret på lyd og mindst muligt via tekst. Derfor arbejdede vi fra begyndelsen med en audioguide som den besøgende får udleveret når de køber billet. Audioguiden skal være med til at lede gæsterne rundt i udstillingen og samtidig være et bindeled til fortællingerne og flygtningelejren uden for museet. I dag er de 4 ha hvor flygtningelejren lå bevokset med tæt skov. Så for at få en fornemmelse af tidens vingesus og hvor stor lejren var arbejde vi med at lave en lydvandring som skulle tage publikum med rundt på en tur rundt på de gamle veje i lejren og samtidig på en tidsrejse tilbage til 1946.

 

Til at hjælpe med at skabe en sammenhængende lydfortælling havde vi Story Matters, som i samarbejde med museets medarbejdere og Tinker Imaginers arbejdede med at skrive manuskripterne til audioguiden.
Lydbureuet Big Orange producerede og indspillede alle historierne og soundscapes til audioguiden. Den tekniske audioguide løsning leveres af det tyske firma Tonwelt, som giver mulighed for interaktive løsninger og flersporet lyd.

firmaet Tonwelt demonstrerer hvordan audioguiden virker udenfor museet

IMG_2134

Åbningsdag

Her ses de mange samarbejdspartnere som har været med til at skabe udstillingerne til museet samlet foran indgangen på åbningsdagen d. 25. juni 2022.

Bygning

BIG arkitekter

Nem-Byg forvaltning af bygninger

Ingeniør’ne bygningsingeniør

Udstilling

Tinker imagineers: udstilling & audiovisuelt design
Kloosterboer decor: udstillingsopbygning
Stouenborg hardware & show kontrol
Big Orange lyddesign
Tonwelt audioguide
50lux lysdesign

Co creation sammen med Tinker imagineers:

  • Story matters - copywriting audio stories
  • Rina van der Weij - art installation wireframe figures
  • Shosho - audiovisual content first two rooms
  • YiPP - interactive table
  • Michael Graversen - interviews (former) refugees

 

Billede2
Udstillingsdesign med Tinker Imagineers
Udstillingsdesign med Tinker Imagineers
Udstillingsgruppen diskuterer muligheder